Massage en gedrag

Onze honden maken veel mee in hun leven, zowel positief als negatief. De ene hond kan beter omgaan met al die prikkels dan de ander. Hoe een hond reageert, wordt bepaald door vele factoren; wat heeft hij wel of niet meegemaakt, wat is zijn karakter, heeft hij pijn, is hij ziek, heeft hij een traumatische ervaring achter de rug, wat zijn de genetische eigenschappen van het ras, enz. enz.

Sessie 1: verstard door angst buiten

Sessie 3: samen durven rondkijken

D.m.v. massage helpen we de hond mentaal en fysiek beter in balans te komen. Soms zijn de emoties voor de hond zo heftig dat hij aanrakingen moeilijk kan ontvangen. We starten dan met “bewust aanraken”. Hij wordt hierdoor innerlijk en uiterlijk rustiger, wordt bewust van zijn lichaam (“uit het hoofd, in het lijf”) en staat meer open voor leermomenten waardoor hij beter met de situaties leert omgaan.

 

Massage is daarom ook een goede aanvulling wanneer u met gedragstherapie gaat starten of bezig bent. Wanneer uw hond beter in balans komt, kan hij grotere stappen in de gedragstherapie-training zetten.

 

Tijdens de massageconsulten gaan we aan de slag om uw hond beter in zijn vel te krijgen. U leert onder andere meer over de emoties van een hond, waarom uw hond dit gedrag laat zien, wat uw hond voor communicatiesignalen laat zien en u krijgt aanraaktechnieken waarmee u zelf aan de slag gaat. Een regelmatige herhaling van bewust aanraken / massage zorgt voor een beter resultaat.

 

Massage is altijd werken in communicatie met de hond. Dat betekent dat iedere sessie anders kan zijn. Uw hond geeft aan wat hij op dát moment aankan. Belangrijk te weten daarbij is dat de kleinste aanrakingen soms kunnen leiden tot de grootste reacties!

 

Probleemgevend gedrag is niet van het ene op het andere moment opgelost. Dit heeft tijd nodig. Na iedere sessie gaat u verder met de nieuwe adviezen die u van mij krijgt. Zo helpen we uw hond stapje voor stapje verder. Na gemiddeld 3 afspraken zijn duidelijke verbeteringen te zien.

Heerlijk ontspannen slapen na massage sessie 3

Let op! Massage is geen vervanging voor een bezoek aan dierenarts of specialist!

 

Uw hond kan gedrag vertonen dat het leven voor hem (en u) een stuk moeilijker maakt. Uw hond is bijvoorbeeld angstig, heel druk, agressief, kan niet alleen thuis zijn of reageert reactief. Welk gedrag de hond ook laat zien, hij ervaart op zo’n moment veel stress.