Sportmassage

We doen veel met onze honden: Agility, Obedience, Hoopers, Canicross, Dogdance, pakwerk, steppen, speuren, Flyball, Frisbee, jacht, sledehonden, windhondenrennen, schapen drijven, lange wandelingen .. maar weet u wat u tijdens deze activiteiten aan het lichaam van uw hond vraagt?

Een actieve en sportende hond is niet alleen de hond die aan wedstrijden mee doet, maar zeker ook de recreatieve hond.
In de mensensport wordt veel aandacht besteed aan het fit houden van het lichaam. Denk hierbij aan sportmassage, goede trainingsopbouw en balans en coördinatie oefeningen. In veel hondensporten is daar nog niet veel aandacht voor.

Met sportmassage zorgen we voor een goede lichamelijke conditie en bevorderen we het natuurlijke herstel van de spieren.
Natuurlijk wordt massage ook gebruikt tijdens de herstelperiode van een blessure, maar zeker ook de preventieve kant van sportmassage is een belangrijk onderdeel. Met preventieve sportmassage brengen we het lichaam van de hond in dusdanige conditie dat er minder kans op blessures bestaat. Massage heeft bovendien invloed op vele processen in het lichaam, door bv. het verbeterde besef van zijn lichaam (proprioceptie) zal hij tot betere prestaties kunnen komen.
Een warming up (klaarmaken van het lichaam voor de te leveren prestatie), een cooling down (stimuleren van de afvoer van afvalstoffen waardoor de kans op spierpijn, kramp of blessures afneemt) en ontspanningsmassage (het lichaam fysiek en mentaal in evenwicht brengen) zijn punten die in de preventieve kant van de sportmassage naar voren komen.

Naast individuele sportmassagesessies verzorg ik ook sportmassage workshops, voor zowel hondenorganisaties als privé groepjes. Dus ook met een klein groepje voor een workshop op maat bij u thuis kunt u contact opnemen voor meer informatie! U krijgt uitleg over een aantal onderwerpen die belangrijk zijn bij het sporten, u leert hoe u een body check bij uw hond kan uitvoeren en u leert een aantal technieken waarmee u zelf uw hond kan masseren. Wanneer u zelf uw hond regelmatig masseert, leert u het lichaam van uw hond goed kennen. Hierdoor zal u een (beginnende) blessure sneller opmerken.

De foto's op deze pagina zijn gemaakt door Heidstra fotografie tijdens de Dogsurvival Zeewolde 2018

Let op! Massage is geen vervanging voor een bezoek aan dierenarts of specialist!